Forbrukerinspektørene på NRK testet Kvalvik Bait

15. mars 2017


8. Mars sendte NRK en episode av Forbrukerinspektørene hvor Kvalvik Bait blant annet ble testet. Fra ei brygge i Son ble det fisket etter torsk i 15 minutter med Kvalvik Bait Torsk på sluken uten at det ble fangst. Kvalvik Bait ble imidlertid først testet av inspektøren i Drøbak akvarium i et basseng med torsk. To lekefigurer ble i tur senket ned, en figur uten Kvalvik Bait, og en med. Det ble ikke registrert noen aktivitet på figuren uten lukt. Når figuren med Kvalvik Bait ble senket ned var alle torskene borte og snuste på den iløpet av sekunder. Videre mente inspetøren at hvis det hadde vært en ekte sluk, ville de ha bitt på. Når man ser effekten kan man ikke være annet enn enig. Samme effekt oppsto under vårt forskningsprosjekt på torskens beiteadferd i samarbeid med Nofima. I dette forsøket ble det benyttet samme luktstoff som i Kvalvik Bait Torsk som var utvannet 1000 ganger mer enn det som finnes i tubene i dag. Selv i 28000 liter vann hadde torsken ingen problem med å kjenne, og reagere på lukten. Selv om man i praksis ikke fisker i et akvarium, er Kvalvik Bait så drøy i bruk at man vil god tiltrekningseffekt også i havet.

Seksjonen av programmet hvor Kvalvik Bait ble testet kan du se her.